Arbeidsmediation

Conflicten op de werkvloer zijn nooit leuk en het kan soms gebeuren dat die conflicten uitmonden in een onwerkbare situatie. Als arbeidsmediator zorg ik ervoor dat werkgever en werknemer met elkaar in gesprek komen en dat er ruimte is voor elkaars verhaal. Zo komen we samen tot een oplossing, die voor beide partijen bevredigend is.

Hoe werkt arbeidsmediation?

Elk traject begint met een individueel intakegesprek. In dat intakegesprek kan iedere deelnemer zijn of haar verhaal doen en luister ik, zonder een oordeel te vellen. In dit gesprek bespreken we alle afspraken die in het traject van kracht zullen zijn. Vervolgens ligt de bal bij de deelnemers; zij bepalen welke onderwerpen aan bod moeten komen. Ik ben bemiddelaar, gespreks- en procesbegeleider en de kern van mijn aanpak ligt in de volgende drie punten:

  • De schuldvraag moet gepasseerd worden
  • In de relatie, ook in haar veranderende vorm, zoeken we naar positieve aspecten
  • Er worden goede en concrete afspraken voor de toekomst met elkaar gemaakt

We ronden het traject af met afspraken die op papier zijn gezet. Dat kan een vaststellingsovereenkomst zijn, een ouderschapsplan of een alternatieve afsprakenlijst. Deze afspraken worden door beide deelnemers gedragen.

Mediation in allerlei vormen

Mediation is geschikt voor verschillende soorten conflicten, denk hierbij aan een arbeidsmediator, het inzetten van een echtscheidingsmediator of bemiddeling tussen een burger en de overheid. Ik werk als bemiddelaar/mediator in Leeuwarden en omgeving. Heb je met spoed een mediator nodig of wil je weten waar ik je allemaal mee kan helpen? Neem dan vooral contact met mij op.

Een traject kent gemiddeld vijf gesprekken, de deelnemers bepalen zelf hoeveel tijd er tussen de gesprekken zit. In overleg kan er gekozen worden voor pendelmediation als het echt niet lukt om met beide partijen aan tafel te zitten. Pakvis Mediation is aangesloten bij NMvHM Hello Mediator en ADR International.

Hulp nodig bij een arbeidsconflict?

Ik zal je helpen met het vinden van de beste oplossing.