Arbeidsmediation

Conflicten op de werkvloer zijn nooit leuk en het kan soms gebeuren dat die conflicten uitmonden in een onwerkbare situatie. Als arbeidsmediator zorg ik ervoor dat partijen weer met elkaar in gesprek komen en dat er ruimte is voor elkaars verhaal. Zo komen jullie samen tot een oplossing, die voor beide partijen bevredigend is.

Hoe werkt een arbeidsmediation?

Elk traject begint met een individueel intakegesprek. In dat intakegesprek kan iedere partij zijn of haar verhaal doen en luister ik, zonder een oordeel te vellen. In dit gesprek bespreken we alle afspraken die in het traject van kracht zullen zijn. Vervolgens ligt de bal bij de partijen; zij bepalen welke onderwerpen aan bod moeten komen. Ik ben bemiddelaar, gespreks- en procesbegeleider en de kern van mijn aanpak ligt in de volgende drie punten:

  • De schuldvraag moet gepasseerd worden
  • In de relatie, ook in haar veranderende vorm, zoeken we naar positieve aspecten
  • Er worden goede en concrete afspraken voor de toekomst met elkaar gemaakt

We ronden het traject af met afspraken die op papier zijn gezet. Dat kan een vaststellingsovereenkomst zijn of een alternatieve afsprakenlijst. Deze afspraken worden door alle partijen gedragen.

Duur van een arbeidsmediation

Gemiddeld duurt een arbeidsmediation 10 uur. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact op voor een afspraak, of voor vragen. In overleg kan er gekozen worden voor pendelmediation als het echt niet lukt om met beide partijen aan tafel te zitten. Pakvis Mediation is aangesloten bij NMv en ADR International.

Hulp nodig bij een arbeidsconflict?

Ik zal je helpen met het vinden van de beste oplossing.