Over Anouk

Mijn naam is Anouk Schoorl-Pakvis, getrouwd en moeder van twee kinderen. Met ruime ervaring in de zakelijke dienstverlening en een afgeronde rechtenstudie ben ik erg goed gekwalificeerd om je bij te staan bij arbeidsconflicten of echtscheidingen. Het is echter mijn praktijkervaring die ervoor zorgt dat ik ook echt snap wat er bij deze situaties komt kijken. Ik snap wat de partijen ervaren en hoe belangrijk het is dat je naar elkaar luistert.

Verbinding in plaats van wijzen met de vinger

Vanaf het prilste begin van Pakvis Mediation heb ik ervoor gekozen om de term ‘verbinding’ hoog op mijn prioriteitenlijst te zetten. Verbinding is namelijk datgene wat mensen bij elkaar brengt. Het is dan ook precies waar we naar op zoek zijn tijdens onze gesprekken. Verbinding komt op allerlei manieren, maar het zorgt vooral voor een wederzijds begrip. Daarom proberen we deze verbinding altijd tot stand te brengen in onze gesprekken, waarna we gaan zoeken naar een oplossing die voor beide partijen bevredigend is.

Mijn werkwijze

Die verbinding probeer ik ook tot stand te brengen door een laagdrempelige vorm van mediation aan te bieden. Ik durf de vinger op de zere plek te leggen en doe dit altijd met compassie en gepaste humor. Ik besef maar al te goed dat elk verhaal twee kanten heeft en in mijn praktijk doe ik er alles aan om beide kanten te doorgronden, zodat de partijen zo goed mogelijk verbonden worden.

Opleiding en certificaten

Mijn mediationopleiding (narratief) heb ik gevolgd bij Chris Bos & Partners in Groningen. Daar leerde ik dat mediation veel meer is dan alleen het oplossen van een conflict. Een conflict is namelijk de botsing van twee werkelijkheden en als narratief mediator help ik om die werkelijkheden weer met elkaar in contact te brengen, ook al lijken ze soms onverenigbaar.

Als registermediator ben ik aangesloten bij het ADR. Dit register certificeert wereldwijd onafhankelijk ADR practitioners als arbiters, conflictcoaches, mediators en onderhandelaars. Als ADR practitioner voldoe ik volledig aan de vereisten voor permanente opleiding, heb ik gedragsregels en procedure-vereisten en val ik onder klacht- en tuchtrecht of geschiloplossing | arbitrage.

Mediation voor iedereen

Pakvis Mediation is er voor jong en oud, werknemers, werkgevers, burgers, (zaken)partners en families. Pakvis Mediation is aangesloten bij NMv en ADR International. Kom je er niet uit en wil je de situatie op een goede manier afsluiten, of juist weer met elkaar verder kunnen? Neem dan contact met mij op. Samen komen we eruit.

Mediator of jurist nodig?

Dankzij mijn kennis en ervaring komen we snel tot een werkbare oplossing.